Over panpan

PanPan is een lichte en smaakvolle 20+ komijnekaas naar eeuwenoud Leids recept. Kaas volgens Leidse receptuur wordt al meer dan 500 jaar bereid in Nederland. Leidse kaas dankt zijn naam aan de stad Leiden, die voor dit soort kaas de belangrijkste marktplaats was. Rond die tijd was Leiden tevens dé marktplaats voor boter. Boter was destijds een belangrijker en duurder product dan kaas. Dit zorgde er voor de boeren hun melk maximaal afroomden om daar roomboter mee te maken. Met de magere melk die over bleef werd magere kaas gemaakt. Daar werd vervolgens komijn aan toegevoegd en ontstond Leidse kaas, en later ook PanPan.

In de 17e eeuw was Leidse kaas populairder dan Goudse kaas, omdat de hogere zuurgraad en het lagere vetgehalte er voor zorgden dat de kaas erg lang goed blijft. Daarmee was deze kaas ideaal als voedingsmiddel aan boord van de koopvaardijschepen en als handelswaar.

Kortom, een échte Hollandse traditie. En die traditie smaakt al sinds de 17e eeuw geweldig goed.

Minder vet, meer pit

PanPan is laag in vet, hoog op smaak, en alle belangrijke bouwstoffen die zuivel rijk is zitten er gewoon in. Eiwitten bijvoorbeeld, die belangrijk zijn voor het herstel van spieren. Daardoor is PanPan de perfecte kaas voor een actieve lifestyle.


Gezond genieten van 20+

PanPan is een unieke, elke dag verantwoorde 20+ kaas. Dat ontdekken steeds meer mensen. PanPan is de grootste groeier binnen het light kaas segment!


Met een flinke dosis pit

Door de toevoeging van komijn zit de magere PanPan boordevol smaak. PanPan is het enige 20+ bewuste kaasmerk met een smaaktoevoeging.


Sinds 2016 ook in de wandkoeling

Je vindt PanPan op de versafdeling en in de wandkoeling. Zo grijp je nergens meer mis op PanPan. PanPan is verkrijgbaar in plakken (175 gram) en stukken (400 gram).


volgens eeuwen oude receptuur

PanPan is één van de oudste kazen van Nederland. Vervaardigd volgens een traditie die al sinds de 17e eeuw vele fans heeft.


Contact

info@panpan.nl
Postbus 52, 2410 AB Bodegraven

Social